>

Wenkbrauwen tatoeëren Ombre Brows de verschillende manieren van Permanente Makeup

Besteed je elke ochtend tijd aan het bijtekenen van je wenkbrauwen met een potlood? Overweeg dan eens wenkbrauwtatoeëring. Er zijn diverse technieken beschikbaar voor het tatoeëren van wenkbrauwen, en we hebben alle opties overzichtelijk voor je verzameld.

Inktzwarte, strakke dikke lijnen boven je ogen behoren tot het verleden. Met geavanceerde technologie kun je nu afscheid nemen van dunner wordende wenkbrauwen. Stel je voor dat je elke dag wakker wordt met de volle, fluffy Ombre wenkbrauwen waar je altijd van gedroomd hebt, zonder dat je ze dagelijks hoeft bij te tekenen.

Wenkbrauwen tatoeëren

Het tatoeëren van je wenkbrauwen is geen impulsieve beslissing, maar iets waarover je goed moet nadenken. Het is aan te raden je grondig te verdiepen in dit onderwerp. Hoewel het idee van wenkbrauwen tatoeëren misschien intimiderend klinkt, kan het met de hulp van een vakkundige specialist verrassend realistisch worden uitgevoerd, met lijnen die haast niet van echte haartjes te onderscheiden zijn.

Voor wie overweegt haar wenkbrauwen te laten tatoeëren, zijn er verschillende technieken beschikbaar, waarvan microblading en powder brows momenteel het meest populair zijn.

Microblading / Nano Hairstrokes 

Microblading is een van de meest bekende technieken voor semi-permanente wenkbrauwen en heeft de afgelopen jaren flink aan populariteit gewonnen. Veel salons bieden deze methode nu aan. Tijdens het microblading-proces gebruikt de specialist een tool met meerdere kleine naalden om pigment onder de huid aan te brengen. Dit creëert realistisch ogende haartjes, waardoor deze behandeling zeer geliefd is.

Het gebruikte pigment vervaagt na verloop van tijd, waardoor deze methode voornamelijk geschikt is voor mensen met een droge tot normale huid. Als je kiest voor microblading, moet je rekening houden met een bijwerksessie binnen twee jaar om de wenkbrauwen fris en natuurlijk te houden, of je kunt ervoor kiezen om het te laten vervagen als je een verandering wilt.

Een alternatieve methode die je kunt overwegen is Nano Hairstrokes. Deze techniek biedt hetzelfde effect als microblading, maar wordt uitgevoerd met een speciale machine die het pigment inbrengt zonder de huid te traumatiseren met een mesje. Dit maakt het een zachtere optie voor de huid, terwijl het nog steeds natuurlijk ogende wenkbrauwen creëert.

Powder brows

Een andere term die je misschien hebt gezien in de beautywereld is "powder brows". Deze techniek lijkt op microblading omdat het doel is om wenkbrauwhaartjes na te bootsen met pigment, maar er wordt gebruik gemaakt van slechts één naald.

Het eindresultaat van powder brows verschilt echter enigszins; deze methode is meer geschikt voor diegenen die de voorkeur geven aan een voller, poederachtig effect, alsof de wenkbrauwen met make-up zijn ingekleurd. Powder brows zijn vooral populair bij mensen met een dikkere of vettere huidtype. Deze techniek wordt ook vaak gekozen om de kleur van een eerdere wenkbrauw tatoeage te corrigeren.

Het is ook noemenswaardig dat Akira Nitsche een van de grondleggers is van de term "Powder Brows" en de bijbehorende techniek in de wereld van permanente make-up. Deze invloedrijke figuur heeft significant bijgedragen aan de popularisering en ontwikkeling van deze specifieke methode, die vandaag de dag breed toegepast wordt in de schoonheidsindustrie.

Het proces kun je in deze video volgen.

Wat kost het?

Het tatoeëren van je wenkbrauwen (Ombre Brows) is een investering. Bij microblading, inclusief een intakegesprek, de eigenlijke behandeling en een nabehandeling, beginnen de prijzen vaak vanaf €450. Dit kan echter variëren per salon. Bij Ombre Beauty zetten we geen Microblading. 

Nano Hairstrokes prijzen liggen stuk hoger dan Microblading; €595. 

Voor een volledige powder brow behandeling liggen de kosten doorgaans rond de €475 bij een beginnende PMU Artiest, maar ook hier kunnen de prijzen per salon verschillen.

Bij Ombre Beauty beginnen de prijzen vanaf €525. 

Hoewel dit een aanzienlijke uitgave is, is het belangrijk te onthouden dat je investeert in semi-permanente make-up voor je gezicht. Goedkoop kan duurkoop zijn als het resultaat tegenvalt: niet alleen qua uiterlijk, maar ook omdat eventuele correcties extra kosten met zich meebrengen. Denk aan sessies met Laser. 

Is het pijnlijk?

Of het tatoeëren van je wenkbrauwen Ombre Brows als pijnlijk wordt ervaren, hangt af van de individuele pijngrens. Voorafgaand aan de behandeling en.of  tijdens wordt er een verdovende crème gebruikt om het ongemak te minimaliseren. Dit garandeert echter niet dat je helemaal niets zult voelen. De behandeling kan oncomfortabel zijn, maar zou niet extreem pijnlijk moeten doen. Vele klanten vallen ook in slaap tijdens de behandeling. 

Wenkbrauwen tatoeëren: hoe lang blijft het zitten?

Hoe lang het pigment mooi blijft, hangt af van meerdere factoren, waaronder je huidtype en type pigment dat de artiest gebruikt. Een drogere huid heeft de neiging het pigment langer vast te houden, waardoor het resultaat langer mooi blijft. Mensen met een vettere huid zullen merken dat de getatoeëerde haartjes sneller beginnen te vervagen en de lijnen minder strak blijven, wat kan betekenen dat ze eerder een of meerdere / snellere touch-up nodig hebben.

Voor zowel microblading als powder brows is meestal een touch-up nodig binnen één tot twee jaar. Bij een zeer vette huid blijft het resultaat tot ongeveer zes maanden scherp, bij een normale tot vette huid kan dit zes tot achttien maanden zijn, en bij een (zeer) droge huid kan het resultaat zelfs achttien tot zesendertig maanden mooi blijven.

Let wel op wat voor een Pigment wordt gebruikt voor Ombre Brows. Vele pigmenten bevatten schadelijke stoffen. Pigmenten moeten REACH gecertificeerd zijn. 

Bij Ombre Beauty gebruiken we Blend. PMU

Hoe lang duurt genezing?

Om de beste resultaten te bereiken met je getatoeëerde wenkbrauwen, is het raadzaam om ze te behandelen alsof het een wond is. Goede verzorging van je huid voorkomt de vorming van littekenweefsel. Het genezingsproces na de eerste behandeling verloopt als volgt:

Direct na de behandeling: In de eerste zeven dagen is het pigment het meest intens, vergelijkbaar met het effect van henna brows. Het is cruciaal dat je wenkbrauwen gedurende deze periode niet nat worden, hoewel je dagelijks voorzichtig een vochtig wattenschijfje over de behandelde huid kunt halen.

Vorming van korstjes: Ongeveer drie dagen na de behandeling beginnen er korstjes te vormen, die na ongeveer zeven tot tien dagen vanzelf verdwijnen. Het is belangrijk om niet aan de korstjes te trekken of ze eraf te pulken.

Na het verdwijnen van de korstjes: Wanneer de korstjes zijn verdwenen, blijft er ongeveer 50% van het oorspronkelijke pigment over.

De nabehandeling: Deze vindt meestal plaats binnen twee maanden na de eerste sessie. Tijdens deze nabehandeling wordt het pigment aangevuld om een natuurlijk en zacht resultaat te garanderen.

Nazorg

Hier zijn enkele belangrijke tips die je vaak meekrijgt na een behandeling voor getatoeëerde wenkbrauwen:

Droog houden: Zorg ervoor dat je wenkbrauwen gedurende de eerste week na de behandeling droog blijven tijdens het douchen.

Minimale aanraking**: Raak de huid zo min mogelijk aan om infecties te voorkomen. Als je de huid moet aanraken, was dan eerst grondig je handen.

Verzorging: Breng met een wattenstaafje een dun laagje Bepanthen of een andere verzorgende zalf aan om de huid te helpen herstellen.

Vermijd zweten: Probeer hevig zweten te vermijden gedurende de eerste week, aangezien zweet het genezingsproces kan verstoren.

Geen producten: Gebruik de eerste week na de behandeling geen zeep, huidverzorgingsproducten of cosmetica op de behandelde plek.

Vermijd bepaalde activiteiten: Blijf de eerste vier weken weg van de sauna, het stoombad, bubbelbaden en zwembaden.

Wees voorzichtig met zon: Vermijd direct zonlicht en zonnebanken in de eerste weken na de behandeling, omdat de huid extra gevoelig is.

Bescherming tegen de zon: Bescherm de huid met een hoge SPF, aangezien deze na de behandeling extra gevoelig is voor zonlicht.

De voordelen van wenkbrauwen tatoeëren

Het laten tatoeëren van je wenkbrauwen biedt verschillende voordelen. Hier zijn enkele belangrijke pluspunten:


Natuurlijke uitstraling: Mits professioneel uitgevoerd, ziet het resultaat er natuurlijk uit, alsof het je eigen wenkbrauw haartjes zijn.

Duurzaamheid: Eenmaal getatoeëerd, blijven je wenkbrauwen perfect in vorm, ongeacht of je je gezicht wast of slaapt.

Onderhoudsarm: Je hoeft nauwelijks tijd te besteden aan het bijwerken van je wenkbrauwen met een potlood of ander cosmetisch product.

Verbetert textuur en kleur: Het tatoeëren voegt niet alleen vorm toe, maar ook textuur en kleur, waardoor je wenkbrauwen voller en levendiger lijken.

Zweet- en waterproof: Perfect voor actieve levensstijlen, want je wenkbrauwen blijven perfect onder alle omstandigheden, inclusief tijdens het sporten of zwemmen.

Wij je meer weten over de Permanente Makeup Wenkbrauwen of Lip Blush PMU behandelingen, click Studio