Nazorg Advies voor Permanente Make-up (PMU) Behandelingen

Gefeliciteerd met uw nieuwe PMU-behandeling! Om ervoor te zorgen dat uw permanente make-up er prachtig uitziet en lang meegaat, is het van cruciaal belang om de juiste nazorg te volgen. Hier zijn enkele belangrijke richtlijnen om in gedachten te houden:

De eerste week na de behandeling:

1. Houd de huid volledig droog: Gedurende de eerste zeven dagen na de behandeling moet u de behandelde huid volledig droog houden. Vermijd overmatig contact met water.

2. Geen make-up: Gedurende dezelfde zeven dagen mag u geen make-up aanbrengen op het behandelde gebied, waaronder wenkbrauwpoeder, -potlood, gel, foundation, dagcrèmes, nachtcrèmes, enzovoort.

3. Vermijd intensieve lichaamsbeweging: Gedurende de eerste vier dagen na de behandeling wordt aanbevolen om intensief sporten en zweten te vermijden. Zweet kan leiden tot het afstoten van pigment, wat kan resulteren in een lichtere en minder egale kleur.

Gedurende de eerste 14 dagen na de behandeling:

4. Geen (bubbel)baden, zwembaden, sauna's of stoombaden: Om mogelijke infecties te voorkomen, raden we aan om gedurende twee weken na de behandeling niet in (bubbel)baden, zwembaden, sauna's of stoombaden te gaan.

5. Bescherming tegen de zon: Na 10 dagen kunt u de behandelde huid insmeren met zonnebrandcrème met een SPF van 30 als u blootgesteld wordt aan zonlicht. Houd er rekening mee dat zonlicht en UV-straling de kleur van de pigmenten kunnen verkleuren. Het is raadzaam om de huid gedurende minimaal 1 maand na de behandeling niet langdurig bloot te stellen aan de zon en/of zonnebank.

Het genezingsproces:

6. Geduld is vereist: Het genezingsproces van PMU verloopt in verschillende fasen over een periode van ongeveer 5 tot 6 weken. Hier is een overzicht:

Dag 1: De kleur lijkt donkerder en intenser door lichte zwelling.
Dag 2-6: Korstjes en velletjes kunnen verschijnen op de huid. Raak deze niet aan!
Dag 7-10: De korstjes en velletjes beginnen langzaam los te laten, en de kleur lijkt lichter eronder.
Dag 10-20: De korstjes zijn verdwenen, maar de kleur en vorm lijken misschien vlekkerig.
Dag 20-30: De kleur en vorm worden geleidelijk intenser, aangezien de pigmenten zich in de huid nestelen.
Dag 30-40: Het uiteindelijke resultaat van de eerste behandeling wordt volledig zichtbaar. Dit is het moment voor de touch-up om de puntjes op de i te zetten.

7. Vermijd cosmetische behandelingen: Gedurende het genezingsproces wordt het afgeraden om cosmetische behandelingen zoals chemische peelings, microneedling, laserbehandelingen, botox of fillers te ondergaan.

Door deze nazorgadviezen te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw PMU-behandeling een succes wordt en dat uw permanente make-up er prachtig uitziet. Als u nog vragen heeft of hulp nodig heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Uw tevredenheid en welzijn zijn voor ons van het grootste belang.

Overige Informatie:

- Als u te laat dreigt te komen voor uw afspraak, laat het ons dan zo snel mogelijk weten via WhatsApp of telefoon: +32469135888
- Houd er rekening mee dat wij ruime tijd reserveren voor elke behandeling. Als u 15 minuten of meer te laat komt, kan uw afspraak komen te vervallen.
- Het betaalde voorschot is niet restitueerbaar, maar kan binnen 6 maanden hergebruikt worden als de afspraak minimaal 48 uur van tevoren is geannuleerd.
- Als u niet op de geplande afspraak verschijnt, sturen wij een factuur voor het volledige bedrag van de behandeling.
- Bij onverwachte zwangerschap kan het betaalde voorschot tot 3 maanden na de bevalling worden gebruikt (vanaf de geboortedatum).
- De vermelde prijzen in deze informatie zijn geldig zoals aangegeven in onze app en prijslijsten. Als er 'v.a.' voor een prijs staat, kunt u altijd vooraf contact met ons opnemen om de prijs te bespreken en overeen te komen.
- Tijdelijke kortingscodes zijn alleen geldig gedurende de aangegeven periode en maximaal één kortingscode per boeking is toegestaan. Kortingscodes zijn niet inwisselbaar voor contant geld en vervallen indien een afspraak buiten de actieperiode moet worden verplaatst.