Voorzorgsmaatregelen voor Permanente Make-up (PMU)

Bij het overwegen van een permanente make-up behandeling is het van groot belang om enkele voorzorgsmaatregelen in acht te nemen om ervoor te zorgen dat de behandeling veilig en effectief verloopt. Hier zijn enkele belangrijke richtlijnen en vereisten om te overwegen voordat u een afspraak maakt:

Voorafgaand aan de behandeling:

1. Vorige PMU of Microblading behandelingen: Als u eerder een Microblading of PMU behandeling heeft gehad, stuur dan eerst een duidelijke foto via WhatsApp. Dit stelt ons in staat om te beoordelen of een non-laser removal (verwijdering) noodzakelijk is of dat een cover-up behandeling mogelijk is.

2. Gezondheidsverklaring: Voordat u een behandeling ondergaat, dient u een gezondheidsverklaring in te vullen. Het is uw eigen verantwoordelijkheid om dit document zorgvuldig te lezen en ervoor te zorgen dat u behandeld kunt worden - of niet behandeld kan worden. 

3. Medicijngebruik en huidproblemen: Laat ons vooraf weten als u dagelijks medicijnen gebruikt, specifieke huidproblemen heeft, allergieën heeft of overgevoeligheidsreacties heeft op specifieke producten of ingrediënten.

Wij behandelen niet in de volgende gevallen:

- Tijdens zwangerschap of borstvoedingsperiode.
- Bij een geïrriteerde huid van de wenkbrauwen (bijvoorbeeld bultjes, eczeem, schilfers).
- Als u minder dan 2 maanden geleden fillers en/of minder dan 1 maand geleden botox heeft laten injecteren.
- Als u minder dan 2 maanden geleden een (chemische) peeling, micro needling en/of laserbehandeling van het gezicht heeft gehad.
- Bij een actieve uitbraak van het Herpes virus (bijvoorbeeld een koortslip).
- Op een litteken dat minder dan 6 maanden oud is.
- Bij gebruik van Retin-A producten (op doktersrecept) - tot 6 maanden na het laatste gebruik.
- Bij gebruik van bloedverdunners, inclusief ibuprofen en dafalgan.
- Op een plek waar minder dan acht weken geleden PMU is gezet.
- Op een plek waar minder dan acht weken geleden een tattoo removal/laser behandeling is gedaan.
- Bij diabetes, epilepsie, actieve psoriasis, chronische huidziekten (waaronder chronisch eczeem en contactallergie).
- Bij allergie voor pigmentstoffen, nikkel en/of andere materialen die worden gebruikt bij PMU. Bij twijfel, vraag dit na bij uw huisarts. 
- Bij ernstige hart- en vaatafwijkingen waarvoor u onder actieve behandeling staat.
- Tijdens chemotherapiebehandelingen of bestralingen (tot 6 maanden na de laatste behandeling).

Voorzorgsmaatregelen voor PMU-behandelingen:

- Drink minimaal 1 dag (24 uur) voorafgaand aan de behandeling geen alcohol en/of cafeïnehoudende dranken (zoals koffie, Red Bull, groene thee, cola) en gebruik geen drugs.
- Stop minimaal 2 dagen (48 uur) voorafgaand aan de behandeling met het innemen van bloedverdunnende pijnstillers (alleen paracetamol is toegestaan), antibiotica en/of andere medicatie.
- Stop 5 dagen voorafgaand aan de behandeling met het innemen van voedingssupplementen zoals visolie, omega 3-6, groene thee preparaten en vitamine E.
- Ga minimaal 10 dagen voorafgaand aan de behandeling niet onder de zonnebank of zonnebaden in natuurlijk zonlicht.
- Stop minimaal 7 dagen voorafgaand aan de behandeling met het gebruik van producten zoals hormoonzalven, vitamine A producten, fruitzuren en scrubs.

Specifieke richtlijnen voor verschillende PMU-behandelingen:

- Wenkbrauwbehandeling: Houd uw wenkbrauwen 14 dagen voorafgaand aan de behandeling vrij van waxen, epileren, verven, henna, brow liften/lamination en het harsen van wenkbrauwen.

- Lippigmentatiebehandeling: Hydrateer uw lippen 3 dagen voorafgaand aan de behandeling goed. Smeer ze regelmatig in met bijvoorbeeld Bepanthen babyzalf of lippenbalsem op basis van honing, boter of bijenwas. Als uw lippen te droog zijn voor de behandeling, met schilfers, enz., is het moeilijk om optimaal te werken en zal de liphuid de kleur niet goed kunnen opnemen. 

- Eyelinerbehandeling: Laat wimper extensions minimaal 7 dagen voorafgaand aan de behandeling verwijderen en plaats deze pas (terug) 30 dagen na de touch-up behandeling.

Houd er rekening mee dat we alleen op afspraak werken.

Als u vragen heeft of een afspraak wilt maken, neem dan contact met ons op via e-mail of WhatsApp. Door een afspraak te maken, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden. Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze Algemene Voorwaarden.

Uw veiligheid en tevredenheid staan bij ons voorop, en deze voorzorgsmaatregelen zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat uw PMU-behandeling soepel en succesvol verloopt.

MAAK EEN AFSPRAAK

Overige Informatie:

- Als u te laat dreigt te komen voor uw afspraak, laat het ons dan zo snel mogelijk weten via WhatsApp of telefoon: +32469135888
- Houd er rekening mee dat wij ruime tijd reserveren voor elke behandeling. Als u 15 minuten of meer te laat komt, kan uw afspraak komen te vervallen.
- Het betaalde voorschot is niet restitueerbaar, maar kan binnen 6 maanden hergebruikt worden als de afspraak minimaal 48 uur van tevoren is geannuleerd.
- Als u niet op de geplande afspraak verschijnt, sturen wij een factuur voor het volledige bedrag van de behandeling.
- Bij onverwachte zwangerschap kan het betaalde voorschot tot 3 maanden na de bevalling worden gebruikt (vanaf de geboortedatum).
- De vermelde prijzen in deze informatie zijn geldig zoals aangegeven in onze app en prijslijsten. Als er 'v.a.' voor een prijs staat, kunt u altijd vooraf contact met ons opnemen om de prijs te bespreken en overeen te komen.
- Tijdelijke kortingscodes zijn alleen geldig gedurende de aangegeven periode en maximaal één kortingscode per boeking is toegestaan. Kortingscodes zijn niet inwisselbaar voor contant geld en vervallen indien een afspraak buiten de actieperiode moet worden verplaatst.