Wat is Microblading?

Microblading is een vorm van semi-permanente make-up waarbij met een handmatige pen fijne haartjes worden getekend op de wenkbrauwen, wat resulteert in een natuurlijk ogende volheid en vorm. De techniek maakt gebruik van een reeks van fijne naalden die semi-permanente pigmenten onder de huid aanbrengen, waardoor de wenkbrauwen er voller en mooi gedefinieerd uitzien. In 2016 werd microblading opnieuw gepopulariseerd door Branko Babic, wat leidde tot een hernieuwde wereldwijde interesse in semi-permanente make-up.
Ondanks de verschuiving naar machinale methoden zoals die ontwikkeld door Akira Nitsche, blijft microblading een gewaardeerde keuzein sommige landen. 

Microblading is een techniek voor semi-permanente make-up die in populariteit is gegroeid dankzij innovaties door professionals zoals Branko Babic, die in 2016 nieuw leven blies in deze methode. Dit herstelde wereldwijd de interesse in semi-permanente make-up, vooral vanwege de mogelijkheid dat de aangebrachte inkt na verloop van tijd uit het lichaam verdwijnt.

Akira Nitsche, opgeleid door Babic zelf, koos er echter voor om onafhankelijk te blijven en ontwikkelde haar eigen unieke stijl, bekend als de Pixel Technique onder de naam Ombre Brows. Haar techniek, aangebracht met een machine, wordt internationaal geprezen en ze heeft deze wereldwijd onderwezen, van Duitsland tot Vietnam en van Spanje tot de Verenigde Arabische Emiraten, Oman, Lebanon en tot de dag vandaag reizen haar klanten en studenten naar Belgie Hasselt. 

De populariteit van microblading is over de jaren heen afgenomen, maar de techniek wordt nog steeds gebruikt. De beperkingen van microblading zijn overtroffen door de machinale technieken van Akira, die de duurzaamheid en precisie van de resultaten verbeteren. Akira blijft nieuwe studenten opleiden (in PMU machinaal) en ervaren artiesten bijscholen, die op hun beurt succesvolle salons hebben geopend en als Masters lesgeven.

Haar invloed strekt zich uit over Nederland, België, en verder, waar haar studenten hebben bijgedragen aan de voortdurende evolutie van de permanente make-up industrie.

Door haar toewijding en expertise heeft Akira Nitsche een belangrijke rol gespeeld in het vormgeven van de moderne benaderingen van cosmetische tatoeages.

Volg on op sociale media. 

INSTAGRAM