Blend. Permanente Makeup

PERMANENT MAKEUP

PRODUCT TRAINING TRY BEFORE YOU BUY

Celebrate the Art, Embrace the Responsibility

The product training focuses on detailed explanations of all Blend® products, including extensive pigmentology, color theory and science about the composition of these products.

Learn what makes Blend® ink formulas so different and why the entire PMU world has fallen in love with this innovative approach.

In addition to PMU inks, Blend® also offers an extensive range of professional and retail products, all of which are explained and demonstrated in detail.

The interactive live demo on 3D skin, Incl. Explanation of needles, machine settings and movement techniques will help you to pigment super quickly and evenly with Blend® brows.

De Terra Mineral pmu inkten en Corrector kleuren zijn het resultaat van jarenlang onderzoek testen en perfectioneren, en een getuigenis van onze toewijding aan innovatie en perfectie.

SCIENCE BEHIND YOUR PMU ART

Ruim 4 jaar geleden is co-founder Akira Nitsche samen met een geweldig en internationaal team van dermatologen, derma-pathologen, wetenschappers, scheikundigen, immunologen, allergologen, en diverse chemists een reis van ontdekking en innovatie gestart
en diepgaand ondereken gaan doen naar het ontrafelen van alles chemicaliën die PMU en tattoo artiesten (dagelijks) in het lichaam implanteren.

Akira’s missie hierbij was om pmu artiesten op te leiden met feitelijk onderbouwde kennis, ipv marketing verhaaltjes in Instagram ‘bronnen’!

Alles wat ze tijdens deze ware ontdekkingsreis ontdekte besloot ze te willen delen met andere artiesten omdat er gewoon te weinig openlijk wordt gesproken over diverse typen chemicaliën die in inkten is verwerkt. Vraagstukken zoals afkomst, hoe mineralen en organische elementen worden gemaakt, of dit veilige processen zijn, wat de eigenschappen van alle ingrediënten in inkt zijn, de functie van elke type afzonderlijk en hun (langdurige) effecten in de huid en voor het gehele menselijke lichaam.

Hierbij wilde ze alles weten! Niet enkel als het aankomt op gezondheidsrisico’s, maar ook om beter te begrijpen waarom je PMU resultaten verkleuren naar andere kleuren, of waarom sommige inkten bijna niet houden in een huid, en andere veel te lang, hoe ongewenste verkleuringen dit op te lossen maar nog belangrijker hoe dit te voorkomen!

Akira lanceerde hiermee haar baanbrekende opleiding The Science behind your PMU art.

Een ware mastermind masterclass waarmee ze momenteel de wereld over gaat en al honderden artiesten heeft mogen opleiden en
begeleiden.

Waarom kant-en-klaar?

Laten we eens een vergelijking maken met andere artiesten en recepten. Dan realiseren we ons al snel dat een chef-kok zijn eigen
recepten maakt op basis van zijn expertise, kennis en ervaring. Soms laat hij ingrediënt weg ivm allergieën van zijn gasten, of smaakpatroon. Maar zeker zal hij niet de voorkeur geven aan gerechten te presenteren die reeds kant-en-klaar zijn.

Waarom kunnen wij als PMU artiesten niet ook onze eigen ‘recepten’ maken? En met recepten praten we niet enkel over KLEUR, maar ook daadwerkelijk over het wel of niet toevoegen van elementen zoals titanium dioxide, carbon black, binders, organische kleurstoffen en/of minerale pigmenten…… En niet alles al pre-mixed kopen!

Less is More en zeker als het aankomt welke chemicaliën we implanteren.

Als we naar de huidige merken en formules op de markt kijken zit in bijna alle wenkbrauw kleuren en formules carbon black en/of wit - titanium dioxide. In 80% van de merken zijn organische kleuren opgenomen die steeds meer instabiele onderzoeksresultaten laten zien. En 90% van de inkt formules zijn samengesteld met veel te veel overbodige chemicaliën (te herkennen aan de lange ingrediënten lijst op de labels!)

Eigen ‘recepten’ mixen en ingrediënten selecteren afgestemd op elke klant persoonlijk, zou nieuwe deuren openen omdat je als artiest dan zelf keuzes kunt maken welke elementen je voor een bepaalde huid NIET wenst te gebruiken, en welke je wel graag toevoegt. Denk hierbij vooral aan elementen zoals het weglaten van Titaniumdioxide (wat als lijm in de huid vastzet) of het altijd naar grijs of blauw verkeurende Carbon black. Wat een opluchting is het als je zelf kunt doseren of en hoeveel je van dit soort ‘sterke’ ingrediënten in je formules wilt toevoegen.

Eigen ‘recepten’ mixen biedt zo veel meer mogelijkheden om de vele verschillende huidtypen beter te kunnen behandelen en wensen in looks te kunnen perfectioneren. En heeft een bewezen positief effect op de levensduur van je werk, de verbetert de stabiliteit van de ingrediënten en de genezen resultaten, zeker ook op de lange termijn (mbt verkleuren).

WELCOME to Blend®

Eindelijk is het grote ontbrekende stuk op de markt ingevuld. Met Blend krijg je niet alleen de mogelijkheid om te spelen met kleuren, maar ook om bewust te kiezen welke ingrediënten je in de huid aanbrengt.

Het is nu het moment waarop artiesten daadwerkelijk keuzes kunnen maken, zowel qua kleur als ingrediënten.

Het doel van het ontwikkelen van deze nieuwe productlijn was om iets echt vernieuwends te introduceren en PMU-artiesten meer opties te bieden om op maat gemaakte resultaten te leveren. Geen standaard kant-en-klare oplossingen die je elders vindt, maar een productlijn die echt aansluit bij de behoeften van de moderne PMU-artiest. Jouw creativiteit verdient namelijk meer dan standaardoplossingen.

Blend® biedt de vrijheid om te creëren zoals jij dat wilt. En belangrijker nog, Blend® bied je de controle over welke ingrediënten je in de huid aanbrengt, zodat je met een gerust hart kunt werken aan duurzame resultaten.

Blend is speciaal ontwikkeld voor PMU-artiesten die oprecht streven naar de meest gepersonaliseerde resultaten. Het is voor artiesten die begrijpen dat PMU ook verantwoordelijkheden met zich meebrengt wat betreft chemische samenstelling en langdurige resultaten. Het is voor artiesten die, net als Akira zelf, willen kiezen welke chemicaliën ze wel en vooral niet in de huid willen gebruiken.

Word de chef-kok van je eigen inkt recepten!

HIGHLIGHTS

Blend® Formules


  • Terra Line is op basis van synthetische iron oxides en 100% mineraal
  • Terra Line is Volledig vrij van carbon black CI 77266 en Titaniumdioxide CI 77891
  • Vrij van zware irriterende stoffen zoals acrylaten, isopropyl alcohol en formaldehyde
  • Alle formules zijn vrij van onstabiele organische azo-verbindingen
  • Alle formules zijn EU REACH approved volgende de nieuwste regelgevingen
  • Perfecte mix & match om zeer bewust en selectief persoonlijke mixen te creëren voor elke huid en specifieke PMU techniek
Niet zeker

Wat dit allemaal betekent?


Tijdens deze masterclass zullen we dieper ingaan op de wetenschap van pigmentatie en de kunst van kleurenleer. Feiten over fabels!

Zorg dat jij een waar EXPERT bent, blijft of wordt! Kennis is echter power en je meest onderscheidende vermogen waarmee je je voorsprong behoudt (of gaat maken) op je collega’s.

In interactieve presentaties en live demo’s, zal Akira alles uitleggen over ingrediënten en je helpen betere en verantwoorde keuzes te leren maken in kleuren en ingrediënten.

Schrijf je nu in.

SCHEDULE

Morning 10:00 AM – 12:30 PM

In-depth explanation about pigmentology and coloristics that make the Blend products so unique and different.

Afternoon 1:00 PM – 4:00 PM

Video demo and Live latex demonstration of Dusty Ombre Eyebrows with Blend's pmu pigments. Explanation about needles, machine settings, hand movements and knows exactly how to work with all pigments to achieve the most natural results for eyebrow perfection.

Als deelnemer aan dit event en de masterclasses profiteer je daarbij van unieke en exclusieve aanbiedingen en maak jij als eerste kans in ons internationale team van trusted resellers & trainers te komen.

Be part of the Revolution, en laten we samen de wereld van PMU opnieuw definiëren.